Naslovnica Novo Uhapšen bivši predsjednik Hondurasa na zahtjev SAD

Uhapšen bivši predsjednik Hondurasa na zahtjev SAD

Honduras
Honduras

Sjedinjene Američke Države su podnijele zahtjev za izručenjem Hernandeza zbog osnovane sumnje kako je svo to vrijeme bio dijelom organizacije koja je primala tone kokaina koje su dolazile iz Kolumbije i Venecuele te ga potom prebacivala u SAD

Nekadašnji predsjednik Hondurasa Huan Orlando Hernandez (Juan) je uhapšen na zahtjev Sjedinjenih Američkih Država. Njega je policija izvela iz njegovog doma u lisicama.

Hernandez, koji je bio predsjednik Hondurasa od januara 2014. godine sve do 27. januara ove godine, a američke vlasti su navele kako je sudjelovao u trgovini drogom 18 godina, počevši od 2004.

Sjedinjene Američke Države su podnijele zahtjev za izručenjem Hernandeza zbog osnovane sumnje kako je svo to vrijeme bio dijelom organizacije koja je primala tone kokaina koje su dolazile iz Kolumbije i Venecuele te ga potom prebacivala u SAD. Hernandez je primio milione dolara mita kako bi zaštitio švercere od istraga i optužbi.

Odlučio je sarađivati s honduraškom policijom te poriče sve optužbe. O mogućem Hernandezovu izručenju SAD-u odlučit će honduraški Vrhovni sud, a očekuje se kako će odluka biti donesena za dva do tri mjeseca.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime