Naslovnica Novo Ukrajinci pogodili TV toranj u Hersonu

Ukrajinci pogodili TV toranj u Hersonu

Ukrajinci pogodili TV toranj u Hersonu
Ukrajinci pogodili TV toranj u Hersonu

U Hersonu, koji je od početka marta pod ruskog kontrolom, tokom noći je došlo do eksplozije kod TV tornja, a jučer su ruske snage rastjerale proukrajinski skup u ovom gradu.

Kod velikog TV tornja u centru Hersona je odjeknula glasna eksplozija, a ruski mediji objavili su kako su ukrajinske snage ispalile tri rakete na grad, ali da su dva projektila oborena.

Stanovnici grada objavljuju na Twitteru fotografije i snimke na kojima se vidi da ruski TV kanali više nisu dostupni nakon raketiranja.Jučer su u ovom gradu organizovane demonstracije, odnosno proukrajinski skup koji su ruske snage rastjerale uz upotrebu suzavca i šok granata.

Cilj demonstracija je bila pobuna protiv najavljenog ilegalnog referenduma za nezavisnost kojim Rusija želi na jugu Ukrajine napraviti još jednu separatističku regiju poput Luganska i Donjecka.

Ukrajinske vlasti navode da je Rusija imenovala svog gradonačelnika Hersona nakon što su preuzeli i administrativni centar grada, odnosno regiona. Od početka marta oni su preuzeli ovaj grad, koji je bio prvi veći urbani centar koji su preuzeli Rusi. Od tada su u gradu često organizovane demonstracije.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime