Naslovnica Vijesti Svijet Američke zdravstvene vlasti zabranile e-cigarete tri proizvođača

Američke zdravstvene vlasti zabranile e-cigarete tri proizvođača

e-cigarete

E-cigarete tri proizvođača nisu dobile odobrenje zdravstvenih vlasti za prodaju u Sjedinjenim Državama, priopćila je u četvrtak Američka agencija za lijekove, što je prva u nizu odluka koje će znatno utjecati na tu industriju.

Ovi proizvodi nisu uspjeli dokazati da je korist koju donosi odraslima (napose kako bi prestali pušiti klasične cigarete) veća od rizika koje donosi mlađima. Za potonje e-cigarete mogu zapravo biti početak stvaranja ovisnosti.

Zabranjeni su proizvodi grupacija JD Nova Group LLC, Great American Vapes i Vapor Salon. Uključuju e-cigarete s okusom “cole”, “jabučne posipanke” i “žitarica s cimetom”.

Moraju se povući s tržišta ako su u prodaji

Ako su već u prodaji, ovi se proizvodi moraju povući s tržišta, upozorava Američka agencija za lijekove (FDA) u priopćenju.

Ova agencija je zadužena za ocjenu njihove korisnosti za javno zdravlje.

“Znamo da su proizvodi s aromatiziranim nikotinom veoma privlačni za mlade pa je stoga procjena njihovih potencijalnih i stvarnih posljedica uporabe među mladima važan čimbenik u odlučivanju o tome koji se proizvod može pustiti na tržište”, navodi se u priopćenju.

Index.hr

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime