Naslovnica Vijesti Regija ZAKON O PORODICI U SRBIJI: Ukoliko budete tukli djecu, mogu da vas...

ZAKON O PORODICI U SRBIJI: Ukoliko budete tukli djecu, mogu da vas prijave 🤔

0
zakon o porodici

Nekada su se djeca kažnjavala na razne načine, kaišem, šibama po ruci, klečanjem na kukuruzu. Uz novi zakon o porodici to više neće biti moguće.

Novi zakon o porodici omogućava da dijete koje roditelji povremeno disciplinuju batinama, moći će nasilje da prijavi Centru za socijalni rad i školi, koja će opet da se obrati Centru za socijalni rad. Ako kazne nisu previše učestale da imaju karakter zlostavljanja Centar za socijalni rad će uputiti roditelje u savjetovalište za porodicu ili u specijalizovanu ustanovu koja se bavi medijacijom porodičnih odnosa.

Kako piše Kurir.rs ako kazne nisu previše učestale da imaju karakter zlostavljanja, Centar za socijalni rad će uputiti roditelje u savjetovalište za porodicu ili u specijalizovanu ustanovu koja se bavi medijacijom porodičnih odnosa.

Mnogi stručnjaci smatraju da čuvene ćuskice nisu veliki problem jer ih roditelji često primjenjuju. Međutim, stručnjaci smatraju da ukoliko se ćuškica, šamar ili guranje smatra ozbiljnim fizičkim nasiljem kada partner ili partnerka to radi svom partneru u zajednici, zašto se to isto ne bi smatralo ozbiljnim fizičkim nasiljem i kada je u pitanju odnos roditelj – dijete.

Od sada pa nadalje roditelji će morati da povedu računa kako se ponašaju prema djeci jer nikakav vid nasilja neće biti dozvoljen.

Prethodni članakČokoladne lazanje: Tražit ćete komad više kada je probate
Naredni članakOvako je Jala Brat izgubio 24 kilograma: “Ograničenja su samo tvoja mašta”

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime