Naslovnica Auto Corsa počistila konkurenciju u borbi za britansko tržište

Corsa počistila konkurenciju u borbi za britansko tržište

Opel Corsa započela je svoj prodajni put veoma agresivno i ukoliko se budu nastavili prodajni rezultati ovom dinamikom, imat ćemo na britanskom tržištu novi najprodavaniji automobil nakon dugog niza godina.

corsa

 

Međutim, put do uspjeha je dug, još su tri kvartala ostala i Fiesta može da se vrati na svoj tron koji je dugo godina bio zacementiran. Potrošači u Velikoj Britaniji su prva tri mjeseca ove godine kupili ukupno 425.525 automobila, što predstavlja za 12% lošiji rezultat od onog iz prošle godine za ovaj period.

Što se tiče najprodavanijih brendova u Velikoj Britaniji za prvi kvartal ove godine, na prvom mjestu je Volkswagen sa 36.219 registracija a zatim ga jako blisko slijedi Ford sa 36.072 prodatih vozila. Treće mjesto pripada BMW-u sa ukupno prodatih 31.944 isporučene jedinice, za vremenski period od januara do kraja marta 2021. godine.

Četvrtoplasirani je Mercedes sa 31.700 prodatih primjeraka, dok je Audi sa 29.403 prodata automobila zauzeo peto mjesto i zaokružio Top 5 listu najprodavanijih brendova u Velikoj Britaniji.

U nastavku vam donosimo proširenu listu najprodavanijih brendova :

xPortal - Corsa počistila konkurenciju u borbi za britansko tržište

Kao što smo rekli u početku teksta, što se tiče prodaje pojedinačnih modela najprodavanija je Vauxhall(Opel) Corsa. Za prva tri mjeseca ovaj mališan uspio je da se proda u 12.413 primjeraka, dok je na drugom mjestu Ford Fiesta sa prodatih 11.645 jedinica.

corsa

Treće mjesto zauzeo je Nissan Qashqai sa zabilježenih 10.739 registracija u prvom kvartalu tekuće godine.

corsa

Mercedes A klase zauzeo je četvrto mjesto sa 10.169 ponosnih kupaca iz Velike Britanije koji su se odlučili za ovaj automobil, dok je peto mjesto pripalo BMW-u serije 3 koji je isporučen u ukupno 8.092 primjeraka.

xPortal - Corsa počistila konkurenciju u borbi za britansko tržište

xPortal - Corsa počistila konkurenciju u borbi za britansko tržište

Slijedi lista Top 10 najprodavanijih automobila u Velikoj Britaniji za prvi kvartal 2021. godine.

xPortal - Corsa počistila konkurenciju u borbi za britansko tržište

Više o svijetu automobila čitajte ovdje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime