Naslovnica Biznis Elon Musk prodao dionice Tesle

Elon Musk prodao dionice Tesle

Izvršni direktor Tesle Elon Musk prodao je 7,9 miliona dionica Tesle posljednjih dana prilikom čega je zaradio 6,9 milijardi dolara od prodaje.

U nizu podnesaka Komisiji za vrijednosne papire otkriveno je nekoliko prodaja od petka do utorka navečer.

To je prva Muskova prodaja dionica Tesle od aprila, kada je prodao 9,6 miliona dionica prikupivši 8,5 milijardi dolara u to vrijeme. Te aprilske prodaje uslijedile su ubrzo nakon što je Musk postigao dogovor o kupovini Twittera za 44 milijarde dolara.

Međutim, prije mjesec dana, Musk je najavio da ne planira realizovati dogovor o kupovini tvrdeći da rukovodstvo Twittera nije otkrilo informacije o tome koliko korisničkih naloga su botovi i spam nalozi, a ne računi koje vode stvarni ljudi. Twitter je brzo podnio tužbu kako bi natjerao Muska da nastavi sa dogovorom pod uslovima postignutim u aprilu.

Prodaja dionica upravo ukazuje na to da bi Musk mogao izgubiti taj spor. Na Twitteru je upitan da li je završio s prodajom dionica gdje je on odgovorio “Da” te upozorio na mogućnost da bude primoran kupiti Twitter.

Istaknuo je kako je važno da ne dođe do hitne prodaje dionica Tesle u slučaju da ga Twitter prisili kupiti kompaniju, a ukoliko do toga ne dođe, kaže da je spreman otkupiti prodate dionice.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime