Naslovnica Biznis Elon Musk smatra da je stopa inflacije viša od zvanične

Elon Musk smatra da je stopa inflacije viša od zvanične

Elon Musk smatra da je stopa inflacije viša od zvanične
Elon Musk smatra da je stopa inflacije viša od zvanične

Najbogatiji čovjek na svijetu Elon Musk smatra da je stopa inflacije viša od one koja se navodi u zvaničnim izvještajima te očekuje da će se inflacija zadržati do kraja ove godine.

Stopa inflacije u SAD-u je najviša u posljednjih 40 godina, a uzrok toga jeste i agresija Rusije na Ukrajinu. Musk, koji je direktor kompanije Tesla, je izjavio da Tesla nastoji proizvesti cjenovno što pristupačnija električna vozila, ali da poskupljenja sirovina predstavljaju veliki problem. Sumnja da su zvanični izvještaji o inflaciji istiniti.

“Mislim da zvanični brojevi ne ukazuju na stvarne razmjere inflacije. Izgledno je da će se inflacija nastaviti do kraja ove godine. Ono što troškove kratkoročno čini niskim jesu ranije zaključeni ugovori sa dobavljačima. Nakon što oni isteknu, onda ćemo vidjeti koliko će troškovi biti visoki”, ukazao je Musk.

Osim poskupljenja, kompanija Tesla, kao i ostali proizvođači automobila, je pogođena nestašicom čipova. Musk tvrdi da njegova tvornica isporučuje automobile pod najboljim mogućim uslovima, prenosi CNBC.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime