Naslovnica Biznis Ovogodišnji Sajam privrede u Tešnju otkazan zbog zaštite zdravlja

Ovogodišnji Sajam privrede u Tešnju otkazan zbog zaštite zdravlja

sajam privrede

Iako su iz Udruženja privrednika Biznis centar Jelah – Tešanj najavljivali da će 16. Međunarodni sajam privrede Tešanj biti održan u periodu od 23. do 26. septembra ove godine, Upravni odbor Udruženja donio je odluku o njegovom otkazivanju.

Pod pretpostavkom da će epidemiološka situacija biti povoljna, u proteklom periodu vršene su pripreme na ovom projektu i, kako je rečeno iz ovog udruženja, uložen je veliki napor.

“Sve operativne aktivnosti dovedene su u završnu fazu sa stepenom realizacije preko 80 posto, uz neizostavne troškove implementacije sajamskog projekta. Na vanrednoj sjednici Upravnog odbora, uz intenzivirane razgovore i konsultacije sa institucijama odgovornim za definisanje epidemioloških mjera, uprkos završnoj organizacijskoj fazi, prioritet je stavljen na sigurnost i zdravlje svih učesnika sajma i zaključili smo da, kako se situacija po pitanju povećanja broja zaraženih usložnjava, zdravlje naših građana, izlagača i uposlenika može biti ugroženo.

Zbog navedenog, smatramo najprimjerenijim da se ovogodišnji Sajam privrede odgodi za vrijeme kada ćemo svi zajedno moći posjetiti najbolji i najznačajniji sajam u BiH, a nadamo se da će to biti naredne godine”, kazali su iz Udruženja privrednika Biznis centar Jelah – Tešanj.

Klix

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime