Naslovnica Crna hronika Jezivo: Rođenom bratu odsjekao glavu zato što je gej, majka završila u...

Jezivo: Rođenom bratu odsjekao glavu zato što je gej, majka završila u bolnici!

Članovi njegove porodice i rodbina saznali su da je mladić, Alireza Fazeli Monfared (20), gej kada je oslobođen od vojske zbog njegove seksualne orijentacije.

Alirezu su njegov brat i trojica rođaka navodno odveli u selo Borumi, na zapadu Irana, i tamo ga ubili. Nakon toga, oni su pozvali njegovu majku i tom prilikom joj rekli da su ga “završili”, prenose britanski mediji.

Ubijeni mladić prethodno je tražio poštedu od vojske zbog njegove seksualne orijentacije, kako bi napustio Iran i preselio se u Tursku kod svog partnera, ali kada je potvrda o poštedi stigla na njegovu adresu, Alireza nije bio kući pa je njegov brat otkrio da je mladić gej.

Ubrzo nakon toga, njegov brat je otišao do Alireze i odvezao ga u mjesto Borumi navodeći da žele da popričaju. Tamo su ga brat i njegovi rođaci navodno ubili, potom obezglavili, a zatim njegovo tijelo objesili o drvo palme.

Alirezina majka je zbog šoka hospitalizovana, dok su ubice uhapšene i očekuje ih suđenje za ubistvo.

Kako mediji prenose, mladić iz Irana već duže vrijeme je imao loš odnos sa bratom koji se često žalio ocu na to kako Alireza izgleda i kako se oblači, navodeći da je on “sramota za porodicu”.

Alirezin partner je naveo da je mladić htio da proda svoj telefon kako bi mogao da otputuje u Tursku i preseli se kod partnera.

Pojedini mediji iz Irana su objavili audio snimke koje je navodno napravio Alireza u kojima govori da mu je život u opasnosti “zbog prijetnji porodice“.

Inače, u Iranu, gej ljudi se oslobađaju od vojnog roka.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime