Naslovnica Crna hronika Lavovi napali i usmrtili troje djece koja su bila u potrazi za...

Lavovi napali i usmrtili troje djece koja su bila u potrazi za izgubljenom stokom

lavovi napali

Djeca su u ponedjeljak stigla kući iz škole i zaputila se u šumu u blizini zaštićenog područja Ngorongoro u potrazi za nestalim životinjama. Tad su lavovi napali i ubili troje djece, dok su jedno ozlijedili

Troje djece u dobi od devet do 11 godina smrtno je stradalo u blizini svjetski poznatog rezervata divljih životinja Ngorongoro u Tanzaniji. Mališani su išli tražiti izgubljenu stoku kad su ih napali lavovi, izvijestila je lokalna policija, a prenosi Guardian.

U Ngorongoru u sjevernoj Tanzaniji inače žive brojne divlje životinje, uključujući velike mačke poput lavova, geparda i leoparda.

– Djeca su u ponedjeljak stigla kući iz škole i zaputila se u šumu u blizini zaštićenog područja Ngorongoro u potrazi za nestalim životinjama. Tad su lavovi napali i ubili troje djece, dok su jedno ozlijedili. Još jednom apeliram na nomadske zajednice u zaštićenim područjima da poduzmu mjere opreza protiv divljih životinja, posebno kad zadužuju svoju djecu da se brinu o stoci. To će pomoći zaštiti najmlađih, ali i njihovih porodica – rekla je načelnica policije u Arushi, Justine Masejo.

Tanzanija inače dopušta pojedinim zajednicama, poput plemena Masai, čiji pripadnici uzgajaju stoku uz divlje životinje, da žive u nacionalnim parkovima. Međutim, ljudi ondje često dolaze u sukob sa životinjama poput lavova i slonova, koji mogu napasti ljude, stoku i uništiti usjeve.

Lani je Tanzanija preselila 36 lavova iz nacionalnog parka Serengeti nakon što su lavovi napali ljude i stoku iz okolnih zajednica.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime