Naslovnica Crna hronika Muškarac opljačkao draguljarnicu u Parizu, odvezao se električnim romobilom

Muškarac opljačkao draguljarnicu u Parizu, odvezao se električnim romobilom

opljačkao draguljarnicu
U Parizu je nepoznati muškarac opljačkao draguljarnicu, ležerno se dovezao električnim romobilom te ušao u prodavnicu i zaprijetio da će aktivirati bombu.
Policija u Parizu traga za muškarcem koji je ukrao nakit i drago kamenje vrijedno više od dva miliona eura iz draguljarnice visoke klase. Dovezao se do butika Chaumet na električnom romobilu, javlja BBC.
Prepostavlja se da je muškarac u pedesetim ili šezdesetim godinama. Izvukao je oružje i prijetio da će aktivirati bombu za koju je rekao da je postavljena u trgovini, kaže policija.
Prodavnica se nalazi u bogatom dijelu grada u blizini Elizejskih polja. Sigurnosne kamere snimile su ga kako u radnju odjeven u svijetlosivo odijelo, a nosio je i zaštitnu masku.

Iz policije su izjavili da je primorao zaposlenike da predaju nakit i drago kamenje, kao i ključeve radnje, a zatim ih je zaključao. Nije bio nasilan.

Policija je uhapsila dvoje osumljičenih koji su prijeklom iz Crne Gore od kojih je jedan od njih potencijalni muškarac koji je opljačkao draguljarnicu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime