Naslovnica Crna hronika Razboljeli se skoro svi na plaži: “Povraćamo, imamo proljev i probavne smetnje”

Razboljeli se skoro svi na plaži: “Povraćamo, imamo proljev i probavne smetnje”

razboljeli se

Turisti i mještani tvrde da su mnogi zbog zagađenja imali teške probavne smetnje

U Klenovici, turističkom mjestu nedaleko od Novog Vinodolskog (Hrvatska), more je zagađeno fekalijama, piše Novi list.

Turisti i mještani tvrde da su mnogi zbog zagađenja imali teške probavne smetnje.

Razboljeli se skoro svi na plaži, a probavne smetnje, proljev i povraćanje te visoka temperatura normalna su pojava u većine djece. Ovako nešto može izazvati puno veću štetu te da bismo to izbjegli, nakon dvanaest godina posjećivanja iste plaže, primorani smo naći drugu s čistim morem”, rekla je jedna čitateljica.

Drugi se čitatelj javio sa sličnom pričom.

“Supruga i djeca prošle su sedmice bili na odmoru u Klenovici, a prilikom povratka prošlog su petka u svih nastupili teški probavni problemi. Kako u Klenovici ljetujemo već niz godina i poznajemo dosta ljudi s tamošnje plaže, doznao sam da je i puno domaćeg stanovništva, čija se djeca tamo kupaju, kao i turista, razboljeli se od sličnih teških probavnih simptoma.

Svakodnevno se prijavljuje neugodan smrad i odvratno more uz samu plažu koja je slovila kao čista, a more kao iznimno bistro. Nažalost, niko od nadležnih nije reagirao, i to u samoj turističkoj sezoni”, rekao je.

Gradonačelnik Novog Vinodolskog kaže da ne vjeruje kako je problem u kanalizaciji.

Gradonačelnik Novog Vinodolskog kaže da ne vjeruje kako je problem u kanalizaciji.

“Potrebno je navedene mrlje analizirati i vidjeti radi li se o kanalizaciji ili kakvom drugom onečišćenju. Stanovnicima sam rekao da jave kada se pojavi mrlja kako bismo mogli reagirati. Također, objasnio sam im da na plaži na kojoj se kupaju nema nikakvog ispusta kanalizacije”, rekao je gradonačelnik Tomislav Cvitković.

Kaže da se kvaliteta vode kontrolira dva puta sedmično.

“Ne opovrgavam da nije bilo onečišćenja i, dogodi li se opet, trebalo bi ga istražiti, ali zasigurno se ne može govoriti o ispustu iz kanalizacije”, rekao je Cvitković za Novi list.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime