Naslovnica Crna hronika U Tuzli zaplijenjeni DUHAN i PIROTEHNIKA u vrijednosti 60.000 KM

U Tuzli zaplijenjeni DUHAN i PIROTEHNIKA u vrijednosti 60.000 KM

0
duhan

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje na području grada Tuzla i na Carinskoj ispostavi Tuzla su privremeno oduzeli duhanske prerađevine i pirotehnička sredstva ukupne tržišne vrijednosti 58.200 KM. Operativne akcije na terenu provedene su s ciljem sprječavanja nelegalnog prometovanja akciznim proizvodima i uvoza robe.

Ovlašteni službenici Odsjeka za provođenje propisa, Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla i Grupe za obavještavanje u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a TK, na osnovu operativnog plana o zajedničkim mjerama i radnjama na području grada Tuzle, kod šest fizičkih lica pronađeni su duhan i cigarete u većoj vrijednosti koji nisu bili obilježeni akciznim markicama na zakonom propisani način. Tom prilikom je privremeno oduzeto 3706 paklica cigareta i 34,00 kilograma sitno rezanog duhana.

Također, prilikom detaljanog pregleda pošiljke prijavljene u carinskoj ispostavi Tuzla utvrđene su nepravilnosti vezane za neprijavljivanje robe. Tom prilikom je pronađena određena količina neprijavljene robe, a radilo se o pirotehničkim sredstvima, ukupno 5400 setova.

Crna hronika

Prethodni članakPOLICIJA otključala 5 telefona koje je koristila ljubavnica Velje Nevolje: Inspektori ŠOKIRANI sadržajem!
Naredni članakHrvatska: Beroš najavio cijepljenje u apotekama, na licu mjesta će se dobiti covid-potvrda

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime