Naslovnica Koronavirus Novi Južni Wales prvi put ima više od 1000 novih slučajeva, slijedi...

Novi Južni Wales prvi put ima više od 1000 novih slučajeva, slijedi blago popuštanje mjera

0
popuštanje mjera

AUSTRALSKA država Novi Južni Wales prvi put je od početka pandemije covida-19 potvrdila 1000 novozaraženih u jednom danu.

U toj državi potvrđeno je 1029 lokalno zaraženih u posljednja 24 sata, objavile su danas zdravstvene vlasti.

Premijerka te države Gladys Berejiklian najavila je da slijedi blago popuštanje mjera za one koji se cijepe, a počet će od 13. septembra.

Tako će se članovi kućanstava koji su svi cijepljeni moći družiti na otvorenom radi rekreacije, no samo u skladu s policijskim satom. Moći će i vježbati sat vremena na dan.

To je prvi korak u mjerama popuštanja koje će vlasti provoditi tek kada 70 do 80 posto odraslog stanovništva bude cijepljeno.

Sydney je više od 8 sedmica u lockdownu

Australija je od izbijanja pandemije bila prilično uspješna u eliminaciji širenja zaraze držeći međunarodne granice zatvorenima i namećući strogi lockdown.

No u više od osam sedmica zatvaranja u širem području Sydneyja (Greater Sydney) zbog visoko zaraznog soja delta vlasti nisu uspjele svesti na ništicu broj novozaraženih.

Nakon lošeg početka kampanje cijepljenja, djelomice nastalog zbog konfuzije u nabavi cjepiva AstraZeneca, vlade australskih država ubrzano nastoje nadoknaditi izgubljeno vrijeme i postići 80-postotnu procijepljenost stanovništva protiv covida.

Potpuno cijepljeno 33% odraslih

Novi Južni Wales, država od nekih 8 milijuna stanovnika, potpuno je cijepila gotovo 33 posto odraslih, a više od 60 posto primilo je prvu dozu.

Šire područje Sydneya ostat će zatvoreno sve do kraja rujna, a u ostatku države lockdown će biti na snazi barem do 10. septembra.

Australija s ukupno 25 milijuna ljudi potpuno je cijepila 31 posto svoje populacije.

Od početka pandemije potvrđeno je u cijeloj Australiji 46.000 slučajeva koronavirusa i gotovo tisuću umrlih.

Index.hr

Prethodni članakU Njemačkoj se uvodi nova strategija u borbi protiv korone
Naredni članakDelta Airlines kompanija nametnula nevakcinisanom osoblju mjesečnu naknadu od 200 dolara

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime