Naslovnica Koronavirus Novi Južni Wales prvi put ima više od 1000 novih slučajeva, slijedi...

Novi Južni Wales prvi put ima više od 1000 novih slučajeva, slijedi blago popuštanje mjera

popuštanje mjera

AUSTRALSKA država Novi Južni Wales prvi put je od početka pandemije covida-19 potvrdila 1000 novozaraženih u jednom danu.

U toj državi potvrđeno je 1029 lokalno zaraženih u posljednja 24 sata, objavile su danas zdravstvene vlasti.

Premijerka te države Gladys Berejiklian najavila je da slijedi blago popuštanje mjera za one koji se cijepe, a počet će od 13. septembra.

Tako će se članovi kućanstava koji su svi cijepljeni moći družiti na otvorenom radi rekreacije, no samo u skladu s policijskim satom. Moći će i vježbati sat vremena na dan.

To je prvi korak u mjerama popuštanja koje će vlasti provoditi tek kada 70 do 80 posto odraslog stanovništva bude cijepljeno.

Sydney je više od 8 sedmica u lockdownu

Australija je od izbijanja pandemije bila prilično uspješna u eliminaciji širenja zaraze držeći međunarodne granice zatvorenima i namećući strogi lockdown.

No u više od osam sedmica zatvaranja u širem području Sydneyja (Greater Sydney) zbog visoko zaraznog soja delta vlasti nisu uspjele svesti na ništicu broj novozaraženih.

Nakon lošeg početka kampanje cijepljenja, djelomice nastalog zbog konfuzije u nabavi cjepiva AstraZeneca, vlade australskih država ubrzano nastoje nadoknaditi izgubljeno vrijeme i postići 80-postotnu procijepljenost stanovništva protiv covida.

Potpuno cijepljeno 33% odraslih

Novi Južni Wales, država od nekih 8 milijuna stanovnika, potpuno je cijepila gotovo 33 posto odraslih, a više od 60 posto primilo je prvu dozu.

Šire područje Sydneya ostat će zatvoreno sve do kraja rujna, a u ostatku države lockdown će biti na snazi barem do 10. septembra.

Australija s ukupno 25 milijuna ljudi potpuno je cijepila 31 posto svoje populacije.

Od početka pandemije potvrđeno je u cijeloj Australiji 46.000 slučajeva koronavirusa i gotovo tisuću umrlih.

Index.hr

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime