Naslovnica Koronavirus Britanac u Singapuru ide u zatvor na 6 sedmica, odbio da nosi...

Britanac u Singapuru ide u zatvor na 6 sedmica, odbio da nosi masku

britanac

SUD u Singapuru osudio je Britanca na šest sedmica u zatvoru zato što je u više navrata odbijao nositi masku za lice, izvijestili su lokalni mediji, a prenosi CNN. 

Britanac Benjamin Glynn (40) proglašen je krivim po četiri tačke zbog toga što nije nosio masku u vlaku u maju te na sudu.

Osim toga, remetio je javni mir te je prijetio službenicima.

Glynn je prethodno bio podvrgnut psihijatrijskoj procjeni koju je sudac naložio zbog njegovog ponašanja i primjedbi na sudu.

Jučer je zatražio od suda da odbaci ono što je nazvao “nezakonitim optužbama” i zatražio da mu se vrati putovnica kako bi se mogao vratiti u Britaniju i biti sa svojom obitelji.

Nije prvi Britanac osuđen u Singapuru zbog kršenja mjera

Glynn je na sudu zastupao sam sebe, a sudac navodi kako se Glynn ponašao kao da je izuzet od singapurskih zakona u vezi nošenja maski.

Azijsko poslovno središte poznato je po provođenju strogih pravila, a osudilo je i kaznilo druge zbog kršenja propisa o covidu-19. Nekim je strancima oduzeta radna dozvola zbog kršenja pravila.

Pandemija je tamo uglavnom pod kontrolom.

U februaru je sud u Singapuru osudio Britanca na dva tjedna zatvora nakon što se iskrao iz svoje hotelske sobe kako bi se u karanteni susreo sa svojom tadašnjom zaručnicom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime