Naslovnica Koronavirus Od danas se u Sloveniji plaća brzo antigensko testiranje

Od danas se u Sloveniji plaća brzo antigensko testiranje

antigensko testiranje

BRZo antigensko testiranje na koronavirus koje je do sada bilo besplatno od ponedjeljka se u Sloveniji naplaćuje, čime vlada želi stimulirati brže cijepljenje populacije protiv covida-19, a od plaćanja su izuzeti oni kojima je testiranje potrebno radi posla.

Takvo je testiranje do sada bilo besplatno za sve, a koristilo se najviše radi putovanja ili aktivnosti za koje je trebala covid-potvrda. Od sada pa barem do 6. rujna na mjestima gdje se obavlja takvo testiranje osobe će morati dokazati da testiranje trebaju zbog posla kojim se bave, u suprotnom on se naplaćuje između 10 i 12 eura.

Besplatno testiranje antigenskim testom i dalje je moguće za ugostitelje, pedagoške radnike, zaposlene u trgovini i domovima za starije te drugim socijalnim ustanovama, zaposlene u zdravstvu, a besplatno će se moći testirati uz potvrdu poslodavca.

Prestankom financiranja brzog testiranja preko državnog proračuna vlada želi povećati interes za cijepljenje protiv covida-19 budući da je do sada potpuno cijepljeno samo 41.8 posto ukupne populacije, manje od očekivanja i ispod razine koja bi omogućila bolju kontrolu razvoja epidemije u očekivanom jesenskom valu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime