Naslovnica Koronavirus Austrija u oktobru planira početi docjepljivanje imunokompromitiranih građana

Austrija u oktobru planira početi docjepljivanje imunokompromitiranih građana

docjepljivanje

AUSTRIJA planira 17. listopada započeti docjepljivanje imunokompromitiranih osoba trećom dozom cjepiva protiv covida-19, devet mjeseci nakon što je prva grupa cijepljenih dobila i drugu dozu, izjavio je ministar zdravstva te zemlje.

U prvome krugu cijepljeni su stanovnici slabijeg imuniteta i osobe izloženije riziku od zaraze koronavirusom, poput štićenika domova za umirovljenike i medicinskog osoblja, rekao je ministar Wolfgang Mückstein u intervjuu za televiziju ORF.

“Postoje određene skupine, primjerice osobe slabijega imuniteta, koje je moguće docijepiti i ranije, ali nakon konzultacija s liječnikom”, rekao je Mückstein.

Danas bi trebala biti primijenjena desetmilijunta doza

Austrija je država s 8.9 milijuna stanovnika u kojoj je od izbijanja pandemije početkom prošle godine do danas potvrđeno 659.000 slučajeva covida-19 i više od 10.500 smrtnih slučajeva od posljedica te bolesti.

Danas bi ondje trebala biti primijenjena desetmilijunta doza cjepiva protiv covida.

Po podacima vlade, oko 60 posto ukupnog stanovništva primilo je barem jednu dozu cjepiva protiv covida-19, a 54 posto ih je u potpunosti cijepljeno.

Njemačka, Francuska i Izrael prošli su tjedan najavili da kane nastaviti docjepljivanje trećom dozom cjepiva protiv covida-19, zanemarujući apel Svjetske zdravstvene organizacije da odluku odgode dok se globalno ne cijepi više ljudi, uključujući i stanovnike siromašnih zemalja.

Index.hr

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime