Naslovnica Koronavirus Štrajk upozorenja ako se ne smanji fizička distanca u učionicama

Štrajk upozorenja ako se ne smanji fizička distanca u učionicama

štrajk upozorenja
Predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo Saudin Sivro kazao je za Fenu da će na sjednici kantonalnih odbora koja je zakazana za sutra tražiti da se u svim sindikalnim podružnicama u Federaciji BiH u prvoj  sedmici naredne školske godine organizira štrajk upozorenja ukoliko krizni štabovi ne smanje fizičku distancu na metar u prostorijama u kojima se odvija nastava.
Kao drugi razlog za štrajk upozorenja Sivro je naveo iskazivanje nezadovoljstva zbog mogućnosti uvođenja restriktivnih mjera prema nevakcinisanim prosvjetnim radnicima. Istakao je da je stav Sindikata prilično jasan, a to je da 99 posto članova Sindikata želi da se nastava izvodi u učionicama.

– Da bi se to moglo realizirati, neophodno je da krizni štabovi smanje distancu. Centar za kontrolu zdravlja Sjedinjenih Američkih Država preporučuje distancu od jednog metra u učionicama – pojasnio je Sivro.

Zaključio je da ne smije biti izgubljena još jedna školska godina, jer se prošla godina negativno odrazila na obrazovanje učenika.

(Vijesti.ba / FENA)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime