Naslovnica Koronavirus U Sarajevu se uvode restriktivne mjere za nevakcinisane, evo detalja

U Sarajevu se uvode restriktivne mjere za nevakcinisane, evo detalja

0
mjere za nevakcinisane

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto rekao je danas da Krizni štab Kantona Sarajevo zahtijeva da se uvedu restriktivne mjere za nevakcinisane u ovom kantonu.

Kako je rekao Forto, Krizni štab je njima preporučio da niko u KS u ustanove čiji je vlasnik kanton ne može ući bez dokaza o primitku bar jedne doze vakcine, dokaza o preležanoj infekciji koronavirusom ili negativnog PCR testa.

“Krizni štab zahtjeva restriktivne mjere, a vlada će na sljedećem sastanku, koji će se održati možda već u ponedjeljak, raspravljati o njihovom usvajanju. Moje lično mišljenje ja da su restriktivne mjere neophodne za one ljude koji misle da je u redu da dolaze u radno okruženje nevakcinisani i netestirani”, kazao je Forto.

Forto je dodao da bi se ove mjere mogle odnositi i na ulazak u sve objekte koji su u većinskom vlasništvu Kantona Sarajevo.

Inače slično pravilo primjenjuje se u mnogim zemljama širom Evrope i to je jedan od načina da se ljudi motiviraju na vakcinisanje.

Prethodni članakNajčišći zrak u Europi: U ovih 10 gradova se živi “punim plućima”
Naredni članakKako se ponašati ako izbije požar u vašoj blizini, DETALJNE SMJERNICE ?! Šumski požari i požari u domaćinstvu, upotreba aparata za gašenje požara!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime