Naslovnica Koronavirus Na Novom Zelandu odobreno cjepivo za djecu i adolescente

Na Novom Zelandu odobreno cjepivo za djecu i adolescente

odobreno cjepivo

Na Novom Zelandu je odobreno cjepivo Pfizer/BioNTech za djecu i adolescente, dok se zemlja bori kako bi obuzdala zarazu koronavirusom, objavila je novozelandska premijerka Jacinda Ardern.

Novi Zeland je u četvrtak ušao u oštri lockdown nakon što je utvrđen lokalno preneseni slučaj zaraze covidom-19, prvi u gotovo šest mjeseci. Klaster u Aucklandu sada broji 21 slučaj zaraze, od čega je u četvrtak zabilježeno 11 novih slučajeva.

Ardern je objavila da će djeca od 12 do 15 godina moći primiti cjepivo Pfizer/BioNTech protiv koronavirusa.

Ono je sigurno i dobro je to napraviti“, rekla je Ardern.

Ranije je cjepivo bilo odobreno za ljude od 16 godina nadalje. Predviđene su dvije doze s razmakom od šest sedmicatjedana.

Koronu donijeli putnici iz Sydneyja

Ardern je rekla da su zdravstveni dužnosnici sada u dobroj mjeri sigurni oko toga kako je virus ušao u zemlju. Ispitivanje je dovelo do putnika koji je 7. augusta stigao iz australskog Sydneyja.

“Znam da smo svi spremni na to da će broj slučajeva stajati lošije prije nego li postane bolje. Mislim da danas imamo komadić puzzlea koji smo tražili”, rekla je novozelandska premijerka.

“Uvijek smo imali svoj način žestokog i ranog odgovora jer je to puno bolje nego blagi i dug pristup koji rezultira produživanjima karantene”, objavila je Ardern na Facebooku uoči uvođenja karantene.

S populacijom od pet milijuna ljudi Novi Zeland će ostati u strogom zatvaranju najmanje do subote.

Zemlja je imala do sada oko 2580 slučajeva covida-19 i 26 umrlih.

Novi Zeland kao otočna država branio se do sada od jače zaraze koronavirusom zatvaranjem granica i uvođenjem najoštrijih mjera već u začetku pojavljivanja zaraze.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime