Naslovnica Koronavirus Necijepljeni vojnici i državni službenici u SAD će se suočiti s određenim...

Necijepljeni vojnici i državni službenici u SAD će se suočiti s određenim ograničenjima

necijepljeni vojnici

Necijepljeni vojnici i državni službenici u Sjedinjenim Američkim Državama će se suočiti sa značajnim posljedicama, obzirom da se cijepljenje već nameće kao obavezno.

JOE Biden donio je niz mjera ne bi li potaknuo cijepljenje u Sjedinjenim Državama, među kojima je obvezno cijepljenje za milijune zaposlenika saveznih služba, priopćila je u četvrtak Bijela kuća.

Zaposlenici saveznih služba koji se nisu cijepili neće smjeti skidati masku čak ni ondje gdje je kolanje covida-19 slabo te će se morati podvrgavati redovitim testovima, jednom do dva puta u tjednu.

Usto će biti ograničeni u putovanjima, navodi se u priopćenju objavljenom uoči govora američkog predsjednika.

Iako neće biti prisilnog cijepljenja, ovo je ipak velik zaokret za Bidenovu administraciju, koja je sve dosad odbijala svaku pomisao na prisilno cijepljenje, pozivajući radije na osobnu odgovornost i šaljući poruke ohrabrenja.

Savezna služba zapošljava 4 milijuna ljudi, od kojih 2 milijuna civila.

Što se tiče vojske, američki predsjednik traži od nje da razmisli “kako bi i kada” mogla dodati cjepivo protiv covida-19 na popis cjepiva obveznih za vojnike. Necijepljeni vojnici će se suočiti sa suspenzijom do kraja godine.

Joe Biden poziva ujedno lokalne vlasti da plate sto dolara svakome tko se cijepi, za što mogu koristiti izvanredna sredstva izdvojena za borbu s pandemijom.

Index.hr

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime