Naslovnica Koronavirus Fauci podupire obavezno cijepljenje školaraca protiv korone

Fauci podupire obavezno cijepljenje školaraca protiv korone

obavezno cijepljenje školaraca

ANTHONY Fauci, glavni američki stručnjak za zarazne bolesti, rekao je u nedjelju da podupire obavezno cijepljenje školaraca protiv covida-19, u trenutku kada delta varijanta koronavirusa jako povećava broj slučajeva zaraze u SAD-u.

“Vjerujem da je zahtjev da školska djeca budu cijepljena dobra ideja”, rekao je Fauci za CNN-ov program “State of the Union”. “To radimo već desetljećima, zahtijevajući cijepljenje protiv dječje paralize, ospica, zaušnjaka, rubeole i hepatitisa”, naglasio je.

U ovom trenutku djeca ispod 12 godina još se ne cijepe protiv covida-19.

Deseci škola odgodili početak nastave

Ali Fauci je u drugom intervjuu rekao da bi do početka oktobra trebalo biti dovoljno podataka da Američka uprava za hranu i lijekove (FDA) razmotri i cijepljenje ispod te dobi.

“Mislim da postoje razumni izgledi da Pfizer-BioNTech ili Moderna dobiju dopuštenje FDA za cijepljenje djece ispod 12 godina”, naglasio je Fauci, direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti i glavni medicinski savjetnik Bijele kuće u utorak.

Kako se djeca počinju vraćati u škole, povećanje broja slučajeva koronavirusa već je dovelo do određenih problema.

Deseci škola morali su odgoditi početak nastave ili se zatvoriti nakon što je nastava već počela, najviše na jugu zemlje, epicentru aktualnog povećanja slučajeva, području gdje je procijepljenost stanovništva među najnižima u zemlji.

Index.hr

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime