Naslovnica Koronavirus Pravi se spisak nevakcinisanih u srpskim bolnicama: Ostaju bez bonusa, stimulacija, dodataka…

Pravi se spisak nevakcinisanih u srpskim bolnicama: Ostaju bez bonusa, stimulacija, dodataka…

spisak nevakcinisanih

Naime, svi ljekari, medicinske sestre, tehničari, kao i pomoćno osoblje u bolnicama Srbije koji odbijaju da se vakcinišu, primaće platu bez bonusa, stimulacija ili dodataka za dežurstva, izjavila je direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević.

Ona je za Informer rekla da je na sastanaku direktora bolnica podržan prijedlog medicinske struke i da se ministar zdravlja složio da se napravi spisak nevakcinisanih svih ljekara i medicinskog osoblja koji nisu primili vakcinu, a rade u kovid i drugim bolnicama.

“Oni će biti prebačeni na administrativne poslove i neće više moći da rade s pacijentima, a to znači da će primati samo osnovnu platu. Primaće dva puta manju zaradu nego do sada”, rekla je Adžić Vukičevićeva.

Ona je istakla da će zbog porasta broja zaraženih morati da se otvori i druga zgrada intenzivne njege.

“Za 20 dana imamo četiri puta više pacijenata, svaki peti koji nam dođe mora na respirator, a u bolnici je više od 90 odsto pacijenata koji nisu vakcinisani”, rekla je Adžić Vukičevićeva.

Ona je navela da delta soj najviše “napada” mlade i zdrave muškarce koji nisu primili vakcinu, a koji čine 80 odsto od ukupnog broja primljenih u bolnicu.

Ističe da je početkom mjeseca 84 pacijenata smešteno na odjeljenju intenzivne njege, a da ih je sada 286.

“Ostalo nam je još nekih 70 slobodnih kreveta. Dolaze nam pacijenti sa sa sve težim oblicima korone i svaki peti mora na respirator”, navodi doktorka Adžić Vukičević.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime