Naslovnica Koronavirus Protesti u Berlinu: Privedeno oko 500 prosvjednika protiv korona mjera

Protesti u Berlinu: Privedeno oko 500 prosvjednika protiv korona mjera

protesti u berlinu

Protesti u Berlinu zbog mjera njemačke vlade koej su uvedene radi borbe protiv koronavirusa u nedjelju izazvali su nemire pa je na njima privedeno oko petsto ljudi, nakon sukoba s policijom.

Više hiljada ljudi okupilo se u Berlinu unatoč tome što su lokalne vlasti zabranile nekoliko različitih protesta organiziranih za ovaj vikend, uključivo i skup Querdenkena, pokreta koji je skeptičan prema koronamjerama njemačke vlade.

Berlinska policija rasporedila je oko 2000 policajaca po gradu i došlo je više sukoba s demonstrantima.

Predsjednik njemačkog parlamenta Wolfgang Schaeuble oštro je u nedjelju kritizirao taj pokret i pozvao ljude da se ne daju zavarati “jeftinim sloganima”.

“Ako praktično svi stručnjaci širom svijeta kažu da je koronavirus opasan i da cijepljenje pomaže, tko onda ima pravo reći ‘ja sam pametniji od toga?`”, rekao je i istaknuo da se radi o “nepodnošljivom stupnju arogancije”.

Za okupljanje koji je inicijativa Querdenken inicijalno zamislila bilo se prijavilo 22.500 ljudi, ali je berlinska policija zabranila to okupljanje kao i nekoliko drugih.

Njemačka obavještajna služba upozorila je ranije da pokret postaje sve radikalniji, stavljajući pod nadzor pojedine njegove pristaše.

Vijesti.ba

priotesti u berlinu
Protesti u Berlinu: Privedeno oko 500 prosvjednika protiv korona mjera

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime