Naslovnica Koronavirus “Strogi lockdown” uveden na Filipinima

“Strogi lockdown” uveden na Filipinima

strogi lockdown

FILIPINSKA vlada odlučila je uvesti strogi lockdown u regiju glavnog grada Manile kako bi spriječila širenje zaraznije delta varijante koronavirusa, objavljeno je u petak.

Strogi lockdown biti će na snazi od 6. do 20. augusta, objavio je glasnogovornik Harry Roque.

Neće biti dopušteno konzumiranje jela u restoranima, a i vjerska okupljanja biti će zabranjena tijelom tog razdoblja. Usluge poput frizerskih salona moći će raditi samo s 30 posto kapaciteta, navodi se u objavi.

Neće raditi ni zatvoreni rekreacijski centri, dok će turističke atrakcije raditi za turiste također samo s 30 posto kapaciteta.

Uvođenje strogog zatvaranja uslijedilo je dva dana nakon što su stručnjaci pozvali na uvođenje dvotjednog zatvaranja kako bi se spriječio “katastrofalan” porast broja slučajeva covida-19 zahvaljujući delta varijanti.

Novi snažan skok broja zaraza počeo se bilježiti u regiji Manile, s najmanje 1.000 slučajeva dnevno, navela je istraživačka skupina OCTA, nezavisni think tank koji izražuje prognoze širenja covida-19 na Filipinima.

Prema projekcijama ove grupe, u tom bi području do kraja kolovoza dnevni broj zaraza mogao skočiti na 13.000 ako uvedene restrikcije ne budu pojačane i uvedeno strogo zatvaranje.
Ukupan broj slučajeva zaraze covidom-19 na Filipinima je 1,57 milijuna, a ministarstvo zdravlja objavilo je da je u zemlji novih 5.735 slučajeva. Umrlo je 176 ljudi, a ukupan broj umrlih je  27,577.

Index.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime