Naslovnica Koronavirus “Uzrok četvrtog talasa korone su nevakcinisani građani”

“Uzrok četvrtog talasa korone su nevakcinisani građani”

nevakcinisani

Svi vakcinisani građani, nakon 6 mjeseci od primljene druge doze, mogu da prime treću, tzv. buster ili dopunsku dozu, a pozivanje građana na vakcinaciju će se obaviti SMS porukama ili putem imejla koji će sadržati link ka portalu e-uprava, gde će dobiti detaljnije informacije.

Prema riječima dr Tijane Mitić, koordinatorke za vakcinaciju, velika je zainteresovanost građana za treću dozu, ali ona ipak apeluje da građani sačekaju poziv od e-uprave za treću dozu.

Doktorka dalje navodi da se treća doza vakcine preporučuje hroničnim i onkološkim bolesnicima, osobama koje se nalaze na hemodijalizi, starijim od 70 godina, kao i državljanima Srbije koji često putuju.

Dr Aleksandar Stojanović, direktor DZ “Dr Milutin Ivković” Palilula kaže da građani, bez obzira koju vakcinu su primili, mogu da kombinuju onu vakcinu koju su primili dva puta ili da izaberu neku od vakcina koje Srbija ima na raspolaganju, dodajući da nevakcinisani građani uzrokuju  korone.

“Uzrok četvrtog talasa korone su nevakcinisani građani, odnosno, ljudi koji nisu primili vakcinu”, zaključuje on.

​U Srbiji je trenutno dostupno četiri vrste vakcina i svih ima dovoljno na svim punktovima u zemlji – Sinofarm, Sputnjik V i vakcine proizvođača Fajzer/BionTek i AstraZeneka.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime