Naslovnica Koronavirus Za ulazak u SAD – obavezna vakcina protiv korone

Za ulazak u SAD – obavezna vakcina protiv korone

obavezna vakcina

Vašington — Administracija predsjednika Džoa Bajdena najavila je prve korake ka donošenju mjere da za sve strane posjetioce u SAD bude obavezna vakcina za ulazak u zemlju.

Jedan neimenovani zvaničnik Bijele kuće rekao je AP-u da bi ovaj uslov bio dio postupnog administrativnog ublažavanja ograničenja putovanja za strane državljane koji dolaze u SAD, za šta nije odredjen vremenski okvir, ali se očekuje da će svi oni, uz neke ograničene izuzetke, morati da se vakcinišu protiv kovid 19.

Bajdenova administracija zadržala je ograničenja koja su ozbiljno ograničila mogućnost dolaska u SAD, navodeći kao razlog širenje delta varijante virusa. Prema postojećim pravilima, nedržavljanima SAD koji su u prethodnih 14 dana bili u Kini, evropskom šengenskom prostoru, Velikoj Britaniji, Irskoj, Brazilu, Južnoj Africi i Indiji zabranjen je ulazak u zemlju.

Svi putnici u SAD, bez obzira na status vakcinacije, takodje moraju da pokažu dokaz o negativnom testu na kovid-19 koji nije stariji od tri dana od trenutka dolaska u zemlju.

b92

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime