Naslovnica Magazin Film/TV DISNEY u problemima zbog ovog filma: Prvo korona, a sada optužbe za...

DISNEY u problemima zbog ovog filma: Prvo korona, a sada optužbe za zlostavljanje

DISNEY se po svemu sudeći uvalio probleme, zbog filma “Death on the Nile”, sa glumcem Armie Hammer kao značajnijom ulogom. Ovaj glumac se našao u centru skandala kada su procurile poruke na osnovu kojih je optužen za kanibalizam. No to je jedan dio priče, glumac Armie je optužen i za seksualno zlostavljanje i silovanje.

Svakako da je ovo sve stvorilo probleme producentima projekta koji je težak desetine miliona dolara, koji zbog skandala moraju pauzirati snimanje, ponovo snimati scene ili razmisliti o distribuciji filma.

Upravo to se dogodilo s Disney produkcijom, gdje ne znaju šta da rade s filmom koji je prepun velikih zvijezda, koji već izvjesno vrijeme čeka puštanje. Prvo ih je pandemija poremetila, a sada i Hammer.

disney

Datum izlaska filma se pomicao sada već šest puta, a u posljednjem pomjeranju smješten je za februar iduće godine. Disney studio do tada ima vremena da razmisli šta će s Hammerom, koji je, da bi stvar bila gora gotovo glavna uloga u filmu, pa bi naknadno snimanje donijelo troškove koji bi se mjerili u desetinama miliona dolara.

disney

Postoje mišljenja određenih javnih ličnosti koji tvrde da Disney ne bi trebao odbaciti projekat na kojem je radilo preko stotinu ljudi samo zbog jedne osobe.

disney

Zvanični trailer za film možete pogledati ovdje.

Film “Death on the Nile” baziran je na istoimenom romanu Agathe Christie. Budžet fila iznosi 90 miliona američkih dolara.

Lijepa i bogata Linnet Ridgeway udaje se za Simona Doylea, muškarca kojeg je svojoj najboljoj drugarici Jacquelini De Bellefort preotela. Mladenci odlaze na bračno putovanje u Egipat, no ljubomorna i razočarana Jacqueline posvuda ih prati i pravi scene. Jacqueline se pojavljuje na istom brodu sa mladencima, kada oni krenu na krstarenje Nilom. Na brodu se nalazi i Hercules Poirot koji je na odmoru, a pridružuje mu se i prijatelj, pukovnik Race. Jedne večeri Jacqueline je imala posebno težak ispad, a ujutru je Linnet pronađena mrtva u svojoj kabini. Poirot i Race tada počinju istragu.

Više o svijetu filma i umjetnosti čitajte ovdje.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime