Naslovnica Magazin Poznato je posljednjih deset učesnika finala Eurosonga

Poznato je posljednjih deset učesnika finala Eurosonga

Poznato je posljednjih deset učesnika finala Eurosonga
Poznato je posljednjih deset učesnika finala Eurosonga

Sinoć je održano drugo polufinale takmičenja za pjesmu Eurovizije u areni “PalaOlimpico” u Torinu na kojem se predstavilo 18 zemalja, a njih deset je izborilo plasman u finale koje će se održati 14. maja.

Deset zemalja koje su izborile plasman u finale 14. maja u Torinu su Belgija, Češka, Azerbejdžan, Poljska, Finska, Estonija, Australija, Švedska, Rumunija i Srbija.

Finska grupa “The Rasmus” otvorila je drugu polufinalnu večer izvedbom pjesme Jezebel, a cjelokupan scenski nastup je bio inspirisan filmom “It”.

Drugi na redu bio je Izrael, a potom je nastupila srpska predstavnica Konstrakta koja je pobrala simpatije. Publika je tokom izvođenja pjesme “In corpore sano” pljeskala u skladu s koreografijom.

Potom su na scenu izašli predstavnici Azerbejdžana, Gruzije, Malte, San Marina i Australije.Predstavnica Kipra Andromache s pjesmom Ela rasplesala je publiku, a iako je na probi imala tehničkih problema, nastup je protekao bez poteškoća.

Nakon Kipra nastupila je predstavnica Irske, a potom je na scenu izašla predstavnica Sjeverne Makedonije Andrea koja je prethodnih dana bila u centru skandala nakon što je bacila državnu zastavu na pod. Javni servis je razmišljao o njenom povlačenju s takmičenja, ali je pjevačica ipak nastupila u Torinu.Nakon toga na sceni su se pojavili Estonija, Rumunija i Poljska.

Crnu Goru predstavila je Vladana, a nakon nje su uslijedili nastupi Belgije, Švedske i Češke.

Finale Eurosonga 2022 održat će se u subotu, 14. maja, a prvih deset finalista iz prvog polufinala čine: Švicarska, Armenija, Island, Litvanija, Portugal, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Nizozemska.

Pored njih tu su i zemlje “velike petorke” koje su već rezervisale mjesto u finalu, a to su: Španija, Velika Britanija, Italija, Njemačka i Francuska.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime