Naslovnica Magazin Showbizz Bob Dylan optužen za seksualno zlostavljanje koje se navodno desilo 1965. godine

Bob Dylan optužen za seksualno zlostavljanje koje se navodno desilo 1965. godine

seksualno zlostavljanje

Pjevačev glasnogovornik tvrdi da su optužbe lažne. “Tvrdnja stara 56 godina nije tačna i bit će energično obranjena”, izjavio je

Neimenovana žena tužila je folk pjevača i kantautora Boba Dylana za seksualno zlostavljanje, tvrdeći da joj je dao drogu i alkohol 1965. godine, kada je imala 12 godina.

Pjevačev glasnogovornik tvrdi da su optužbe lažne. “Tvrdnja stara 56 godina nije tačna i bit će energično obranjena”, izjavio je.

U građanskoj tužbi podnesenoj u petak Vrhovnom sudu u New Yorku, žena je izjavila da ju je Dylan šest tjedana seksualno zlostavljao u svom stanu u New Yorku zbog čega je “emocionalno ozlijeđena i psihološki oštećena do danas”.

U tužbi se navodi da je Dylan, koji je u to vrijeme imao oko 20 godina, “iskoristio svoj status muzičara kako bi J.C. opskrbio alkoholom i drogama te je više puta seksualno zlostavljao”.

Njezina tužba podnesena je neposredno prije isteka zakonskog roka koji je američka država New York dala 2019. godine za podnošenje tužbi koje uključuju optužbe za seksualno zlostavljanje djece, koje nisu mogle biti podnesene zbog zastare.

Dylan, koji danas ima 80 godina, početkom 1960. se pojavio na folk sceni Greenwich Villagea te je postao jedan od najcjenjenijih i najutjecajnijih umjetnika rock ere. Prodao je više od 125 miliona ploča te je dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2016. godine.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime