Naslovnica Magazin Zendaya ušla u historiju kao najmlađa glumica s dvije nominacije za nagradu...

Zendaya ušla u historiju kao najmlađa glumica s dvije nominacije za nagradu Emmy

Zendaya ušla u historiju kao najmlađa glumica s dvije nominacije za nagradu Emmy
Zendaya ušla u historiju kao najmlađa glumica s dvije nominacije za nagradu Emmy

Zendaya je ponovo ušla u historiju nominacija za nagradu Emmy zahvaljujući svom radu na HBO-ovoj seriji “Euphoria” te je srušila rekord zaradivši drugu nominaciju u kategoriji najbolje glavne glumice sa samo 25 godina.

Nakon što je 2020. godine već ušla u historiju kao najmlađa dobitnica nagrade za najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji, Zendaya je zahvaljujući ulozi Rue Bennett u “Euphoriji” dobila i drugu nominaciju za najbolju glavnu glumicu, čime je postala najmlađa dvostruka nominirana za Emmyja u kategoriji sa 25 godina.

Zendaya, koja je imala 24 godine kad je osvojila prvi Emmy ušla je u historiju kao najmlađa žena koja je osvojila spomenutu nagradu za najbolju glumicu u dramskoj seriji.

Ona je pobijedila druge nominirane Jodie Comer i Sandru Oh iz “Killing Eve”, Lauru Linney iz serije “Ozark”, zvijezdu serije “The Crown” Oliviju Colman i Jennifer Aniston iz “Morning Showa” za njenu ulogu Rue, tinejdžerke koja se bori s ovisnošću.

U kategoriji najbolje glumice za 2022. godinu ponovo su nominovane i Jodie Comer (Killing Eve), Laura Linney (Ozark), Sandra Oh (Killing Eve), a uz njih tu su i Melanie Lynskey (Yellowjackets) te Reese Witherspoon (The Morning Show).

Među kandidatima za najbolju dramsku seriju pored “Euphorie” su navedene i “Better Call Saul”, “Ozark”, “Severance”, “Squid Game”, “Stranger Things”, “Succession” i “Yellowjackets”.

Zendaya je dobila dodatne dvije nominacije za Emmy 2022. u kategoriji najbolje originalne muzike i teksta za “I’m Tired” i “Elliot’s Song”.

Nominacije za nagradu Emmy za 2022. objavljene su u utorak ujutro, a dodjela će se održati 13. septembra.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime