Naslovnica Novo Nijemac čuvao u podrumu tenk, protivavionski top i torpedo iz Drugog svjetskog...

Nijemac čuvao u podrumu tenk, protivavionski top i torpedo iz Drugog svjetskog rata

0
nijemac čuvao u podrumu tenk

Nijemac čuvao u podrumu tenk, protivavionski top i torpedo čak iz Drugog svjetskog rata.

Odvjetnici u Njemačkoj raspravljaju kako postupiti s 84-godišnjim umirovljenikom, ovaj je nijemac čuvao u podrumu tenk, protivavionski top i torpedo iz Drugog svjetskog rata.

Novo sudsko saslušanje u slučaju 84-godišnjega umirovljenika koji je u svojem podrumu čuvao tenk, protuzrakoplovni pištolj i torpedo iz Drugog svjetskog rata zakazano je za srijedu, a konačna presuda očekuje se idući mjesec.

Predmeti su prije šest godina uz pomoć vojske uklonjeni iz kuće u gradu Heikendorf na sjeveru zemlje, a BBC podsjeća da je trebalo 20-ak vojnika koji su gotovo devet sati izvlačili tenk Panther, koji je ostao bez gusjenica, kako bi ga se moglo dignuti na niski utovarivač za prijevoz.

nijemac čuvao u podrumu tenk
Nijemac čuvao u podrumu tenk kojeg je dvadesetak njemačkih vojnika izvlačilo.

Tužitelji i odvjetnici sada pregovaraju o mogućim kaznama, uključujući uvjetnu kaznu i novčanu kaznu od pola milijuna eura, a optuženi umirovljenik mora pronaći i nove domove za te predmete.

Kada je riječ o tenku, niz povjesničara uvjerava da je Panther bio najučinkovitiji tenk koji je Njemačka imala tijekom Drugog Svjetskog rata. Odvjetnik optuženog tvrdi je za njegovu kupnju zainteresiran jedan američki muzej te da su se njegovu branjeniku obratili brojni njemački kolekcionari zbog drugih predmeta, koji uključuju i puške i pištolje, izvještavaju lokalni mediji.

Na sudskom ročištu u ponedjeljak u gradu Kielu odvjetnici su pokušavali utvrditi je li optuženikova zbirka kršila njemački Zakon o kontroli ratnog oružja, koji regulira proizvodnju, prodaju i transport ratnog oružja.

Tužitelji sugeriraju da bi se pojedini komadi oružja i streljivo još mogli upotrijebiti, a obrana tvrdi da većina oružja više nije funkcionalna i da je tenk kupljen kao staro željezo. Razmišljaju o prihvaćanju niže kazne od 50.000 eura, izvijestio je Die Welt.

Prethodni članakVon der Leyen: Cilj od 70 posto cijepljenih u Europskoj uniji postignut
Naredni članakSnažna eksplozija u Njemačkoj, nad hemijskim postrojenjem nadvio se crni dim, blokiran dio grada, izdano upozorenje građanima (VIDEO)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime