Naslovnica Novo Meta: Facebook i Instagram se neće ugasiti u Evropi

Meta: Facebook i Instagram se neće ugasiti u Evropi

0
Meta: Facebook i Instagram
Meta: Facebook i Instagram

Meta ne želi, niti prijeti da napusti Evropu i svako izvještavanje koje implicira da to činimo – nije istina, navela je kompanija u saopštenju medijima. Meta je demantovala pisanje medija prošle sedmice o tome da će kompanija povući Facebook i Instagram iz Evrope.

“U štampi se pisalo da prijetimo da napustimo Evropu zbog neizjvesnosti oko mehanizma prenosa podataka između EU i SAD. Ovo nije istina. Kao i sve kompanije, mi smo samo bili u obavezi da otkrijemo materijalne rizike našim investitorima, a ovo nije značilo da se povlačimo iz Evrope“, ističe Meta u saopštenju.

Meta
Meta

Kompanija navodi da nema apsolutno nikakvu želju da se povuče iz Evrope, ali da je realnost da se Meta oslanja na prenos podataka između Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država kako bi mogli da upravljaju svojim globalnim uslugama.

“Međunarodni prenos podataka omogućava funkcionisanje globalne ekonomije i mnoge usluge koje su od suštinskog značaja za naš život. Dugi niz godina, pravni okvir koji podržava prenos podataka preko Atlantika je suočen sa ozbiljnim poremećajima. Evropski sud pravde je poništio sporazum “Štit privatnosti”, a odluka je doneta na osnovu sukoba EU i SAD oko zaštite podataka. Mi samo želimo da internet funkcioniše kako je zamišljen i bez trzavica, a ne da on bude ograničen nacionalnim granicama”, dodali su iz kompanije.

Prethodni članakMoskovska berza bilježi najveći pad još od 2008. godine
Naredni članakNjemačka obustavila certifikaciju plinovoda “Sjeverni tok 2” – Šta čeka Evropljane?

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime