Naslovnica Sport Nogomet Džeko 33. na listi strijelaca Lige prvaka. Iza sebe ostavio dvije legende

Džeko 33. na listi strijelaca Lige prvaka. Iza sebe ostavio dvije legende

Džeko 33. na listi strijelaca Lige prvaka. Iza sebe ostavio dvije legende

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko golovima protiv Viktorije Plzen napredovao je na listi najboljih strijelaca u historiji Lige prvaka.

Nema mnogo nogometaša koji se mogu pohvaliti podatkom da su postigli 28 golova u Ligi prvaka. Nekim velikim legendama svjetskog nogometa to nije pošlo za rukom, ali jeste Edinu Džeki.

Kapiten nogometne reprezentacije BiH u pobjedi protiv Plzena (4:0) postigao je nova dva gola koja su mu donijela plasman na 33. mjesto vječite liste strijelaca u Ligi prvaka.


Na 33. mjestu vječite liste strijelaca u Ligi prvaka Džeko je sada zajedno s Erlingom Haalandom, Jean-Pierreom Papinom i Ryanom Giggsom.

Tako je prestigao dvije istinske legende ovog sporta, Luisa Suareza i slavnog Brazilca Rivalda. O kakvom se dostignuću radi, potvrđuje i podatak da je UEFA to odmah objavila na svojim zvaničnim stranicama.

Također, ovim golom “pobjegao” je Sadiju Maneu i nekadašnjem njemačkom napadaču Mariju Gomezu koji su ostali na 26 pogodaka u Ligi prvaka. Iza Džeke su i velikani poput Robina van Persieja, Hernana Crespa, Josea Altafinija, Luisa Figa, Gonzala Higuaina, koji su postizali po 25 ili 24 gola u najelitnijem nogometnom takmičenju na svijetu.Ono što je još važnije, naš nogometaš je pomogao Interu da se plasira u nokaut fazu Lige prvaka i tako izbaci Barcelonu u vrlo zahtjevnoj grupi.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime