Naslovnica Sport Nogomet Afrički novinar: Halilhodžić nakon poraza od Egipta napravio neočekivan potez

Afrički novinar: Halilhodžić nakon poraza od Egipta napravio neočekivan potez

Vahid Halilhodžić

Egipćani su slavili pobjedu 2:1 protiv Maroka i to nakon 120 minuta igre, jer je u regularnom dijelu utakmice rezultat bio 1:1

Bh. stručnjak na klupi selekcije Maroka, Vahid Halilhodžić, očito je teško podnio poraz od Egipta u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija večeras.

Egipćani su zasluženo slavili pobjedu 2:1 i to nakon 120 minuta igre, jer je nakon 90 minuta bilo 1:1.

Nakon utakmice na predviđenoj press-konferenciji nije se pojavio Halilhodžić, a ovu informaciju donio je jedan Afrički novinar, na društvenim mrežama pod imenom Micky Jnr., te dodao “kako situacija u svlačionici Marokanaca nakon meča nije bila dobra”, kao i to “da smatra da bi selektor Maroka mogao uskoro dobiti otkaz”.

Podsjetimo, prvi su u vodstvo došli Marokanci preko Sofianea Boufala koji je bio siguran s bijele tačke, već u sedmoj minuti meča. Vodstvo Vahine ekipe trajalo je do 53. minute kada je zvijezda Liverpula, Mohamed Salah pogodio za 1:1.

Iako su obje ekipe imale po par odličnih šansi, do kraja regularnih 90 minuta nije bilo promjene rezultata, pa se sa 1:1 otišlo u produžetke. A onda u 100. minuti meča Egipćani dolaze do vrijednog pogotka.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime