Naslovnica Sport Nogomet Ancelotti u nevjerici zbog kontroverznog izbora

Ancelotti u nevjerici zbog kontroverznog izbora

Ancelotti u nevjerici zbog kontroverznog izbora

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti kaže da ne razumije kriterije po kojima su Manchester City i Liverpool ispred Kraljevskog kluba na listi najboljih svjetskih timova.

Iz Real Madrida, pored osvajača Zlatne lopte Karima Benzeme, među deset najboljih su završili Thibaut Courtois (7.), Vinicius Junior (8.) i Luka Modrić (9.).

“Ponosan sam na uspjehe svojih igrača, jako nas raduje što je Karim uspio osvojiti Zlatnu loptu. Izrazio bih ponos i zbog uspjeha Courtoisa, Modrića i Viniciusa, a činjenica je da u Realu postoji sve što je potrebno za uspjeh: historija, tradicija, kvalitet igrača, atmosfera i kompetencija”, rekao je Ancelotti.

Ipak, nije mogao sakriti razočarenje da je Real po glasovima France Footballa tek na trećem mjestu na listi najboljih svjetskih klubova. Jasno, Kraljevski klub je u prošloj sezoni osvojio sve što se osvojiti može, no ipak je završio iza Manchester Cityja i Liverpoola.

“Ne razumijem kriterije glasanja na klupskoj razini. Mislim da ne daju realnu sliku o ekipama jer je Real Madrid s titulom prvaka Evrope bio najbolji. Jako poštujem dodijeljene nagrade, ali mi smo ekipa koja je na ovoj razini najveću nagradu dobila u maju”, kaže Ancelotti i za kraj dodaje da su još neki igrači Reala trebali biti među 30 najboljih:

“Čudi me da među 30 najboljih nisu bili još neki naši igrači, kao što su Kroos, Valverde, Militao ili Alaba. Neko će reći da sam pristrasan i u sukobu interesa, možda i jesam, ali to mislim.”

Real Madrid je nedavno slavio u El Clasicu protiv Barcelone i tako se osamio na prvom mjestu na tabeli La Lige sa 25 osvojenih bodova, tri više od Barcelone koja je na drugom mjestu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime