Naslovnica Sport Nogomet Arsenal najvjerovatnije ispustio Ligu prvaka

Arsenal najvjerovatnije ispustio Ligu prvaka

Arsenal najvjerovatnije ispustio Ligu prvaka
Arsenal najvjerovatnije ispustio Ligu prvaka

Nogometaši Arsenala šokantnim porazom od Newcastlea na gostovanju najvjerovatnije su izgubili Ligu prvaka. Završeno je rezultatom 2:0 za domaćina.

Arsenal je gotovo pa bio siguran u Ligi prvaka. Međutim, dva poraza unutar četiri dana od Tottenhama i Newcastlea učinili su da Topnici imaju samo matematičke šanse uoči posljednjeg kola engleske Premier lige.

Gosti su napravili nekoliko polušansi na startu, ali je onda Newcastle zaigrao mnogo bolje i do poluvremena izveo osam kornera uz veliku ofanzivu. Međutim, izostale su veće šanse i golovi.

Drugo poluvrijeme u potpunosti pripada Svrakama. U 55. minuti sjajna kontra domaćina, Joelinton je ubacio za Calluma Wilsona, ali je ispred njega u svoju mrežu loptu poslao stoper Arsenala Ben White.

Uslijedilo je još nekoliko velikih prilika za Newcastle, a najbolju su propustili Wilson koji je lobovao Aarona Ramsdalea, ali je lopta prošla pored gola te Bruno Guimaraes u 85. minuti.

Četiri minute prije kraja Guimaraes se iskupio za promašaj iz napada ranije te je pogodio za konačnih 2:0.

Ta pobjeda Newcastlea znači da najvjerovatnije u Ligu prvaka ide Tottenham. Najveći Arsenalov rival ima dva boda više uoči posljednjeg kola i igra protiv najslabije ekipe lige Norwicha, koji je odavno ispao.

Tottenhamu je dovoljan i jedan bod protiv Norwicha jer ima 15 golova bolju gol-razliku od Arsenala.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime