Naslovnica Sport Atletika Najbržiji čovjek na svijetu bez Olimpijiski igara?

Najbržiji čovjek na svijetu bez Olimpijiski igara?

Sep 28, 2019; Doha, Qatar; Christian Coleman (USA) poses with the Untied States flag after winning the 100m in 9.76 during the IAAF World Athletics Championships at Khalifa International Stadium. Mandatory Credit: Kirby Lee-USA TODAY Sports

SVJETSKOM prvaku na 100 metara Christianu Colemanu Sud za sportsku arbitražu (CAS) je u petak za šest mjeseci smanjio dvogodišnju suspenziju zbog kršenja antidopinškog pravilnika. Ali američki sprinter ipak neće moći nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Colemanova originalna kazna je trebala vrijediti do 13. maja 2022. A nakon što ju je sud u Lausannei smanjio, Amerikanac će se ponovno moći natjecati nakon 14. studenoga ove godine.

Odgođene Olimpijske igre u Tokiju na rasporedu od 23. srpnja do 8. kolovoza. Colemana neće biti u konkurenciji za olimpijska odličja, ali će od 18. do 20. ožujka sljedeće godine u Beogradu moći braniti naslov svjetskog dvoranskog prvaka na 60 metara iz Birminghama 2018.

CAS-ov odbor je ustanovio da je Coleman prekršio odredbe antidopinškog pravilnika. Ali je presudio da je “stupanj nemara niži nego što je utvrđen u odluci po kojoj je vođen žalbeni postupak”.

Coleman unutar 12 mjeseci triput nije bio na navedenoj lokaciji kako bi dao uzorak za testiranje. Što se smatra kršenjem antidopinškog pravilnika.

“Cijenim što je sud ispravno zaključio da sam ‘čisti’ sportaš. Ali sam razočaran što neću moći ovo ljeto nastupiti na Olimpijskim igrama”, poručio je Coleman u priopćenju dodavši da će se u pripremama fokusirati na obranu naslova svjetskog prvaka na SP-u kojem je u srpnju 2022. domaćin Eugene, grad u saveznoj američkoj državi Oregon.

Američki sprinter je 2019. na Svjetskom prvenstvu u Dohi pobijedio na 100 metara s vremenom 9.76 sekundi. Bio je smatran najvećim favoritom za zlatnu olimpijsku medalju u Tokiju.

“Veselim se što ću moći predstavljati Sjedinjene Države na oba svjetska prvenstva u 2022. Posebno na onom ljetnom. Koje će se prvi put održati u SAD-u, na kojem planiram braniti naslov protiv novog olimpijskog pobjednika na 100 metara”, zaključio je Coleman u izjavi za Reuters.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime