Naslovnica Sport Nogomet Bayern ispao iz Lige prvaka

Bayern ispao iz Lige prvaka

Bayern ispao iz Lige prvaka
Bayern ispao iz Lige prvaka

Nogometaši Villarreala napravili su veliku senzaciju izbacivši slavni Bayern iz Lige prvaka. Nakon pobjede 1:0 u prvom duelu, Villarreal je izvukao remi (1:1) u Minhenu, što je i više nego dovoljno za prolaz dalje.

Prvi susret u Španiji okončan je rezultatom 1:0 za Villarreal. U toj utakmici španski tim je propustio nekoliko izglednih prilika da nokautira favorizovanog rivala, no ispostavilo se da je i to bilo dovoljno.

Od samog starta večerašnjeg duela Bayern je bio bolji i odlučniji rival. Krenuli su Bavarci po pobjedu, ali nije sve išlo “glatko”.

Nakon niza poluprilika najbolju šansu za Bayern u prvih pola sata imao je Jamal Musiala. Udarac mladog nogometaša glavom odbranio je Geronimo Rulli u 29. minuti.

U finišu prvog dijela mogli su se radovati i gosti. Gerard Moreno je istrčao odličnu kontru, probio je po lijevoj strani, ali je njegov udarac u padu pogodio vanjski dio mreže.

Rezultatom 0:0 otišlo se na odmor i činilo se tada da bi Bayern mogao biti u nezgodnoj situaciji, posebno ukoliko ne postigne rano pogodak.

U 51. minuti sjajna prilika za Bayern. Nakon kornera i dužeg napada povratnu loptu je dobio Dayot Upamecano, ali je šutirao visoko preko gola.

To je bila uvertira u događaj iz naredne minute. Oduzeli su domaći loptu na sredini terena, Thomas Muller je dodao do Roberta Lewandowskog, a najveća zvijezda Bayerna rutinski pogađa od stativu za vodstvo domaćina.

Bayern je tom prilikom nadoknadio zaostatak i imali smo rezultat za produžetke.

U narednim akcijama Bayern je bio bolji, ali nije toliko agresivno napadao kao na startu, dok je imao rezultat koji mu je donosio ispadanje.

Sjajnu šansu imao je Bayern u 71. minuti. Odličan centaršut s desne strane dobio je Muller, ali je loše ciljao glavom. Bio je neometan, no šut odlazi prilično daleko od gola.

To je Bayerna skupo koštalo. U 88. minuti gosti su istrčali fantastičnu kontru, a u gol je pretvorio Samuel Chukwueze.

Do kraja utakmice ostalo je 1:1 tako da je Villarreal upisao spektakularan uspjeh izbacivši jednog od najvećih favorita Lige prvaka.

Villarreal će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvomeča Liverpool – Benfica. Tu engleski tim ima dva gola prednosti nakon prvog susreta i najvjerovatnije će ići dalje. Prve utakmice polufinala na rasporedu su 26. i 27. aprila, a revanši su na rasporedu 3. i 4. maja.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime