Naslovnica Sport Nogomet Nogometaši Srbije slavili na teškom gostovanju; Kosovo nastavlja s odličnim igrama

Nogometaši Srbije slavili na teškom gostovanju; Kosovo nastavlja s odličnim igrama

Nogometaši Srbije slavili na teškom gostovanju; Kosovo nastavlja s odličnim igrama
Nogometaši Srbije slavili na teškom gostovanju; Kosovo nastavlja s odličnim igrama

U terminu od 20:45 odigrano je još devet utakmica trećeg kola UEFA Lige nacija, a uspješne su bile selekcije Srbije i Kosova protiv neugodnih rivala.

Srbija je u okviru grupe 4 Lige B upisala trijumf na gostovanju protiv selekcije Švedske rezultatom 1:0.

U prvom dijelu po jednu veliku priliku imale su obje selekcije. Prvo je Dušan Tadić zaprijetio iz slobodnog udarca, da bi u prvoj minuti nadoknade Viktor Claesson promašio zicer za Švedsku.

Uslijedila je kazna u trećoj minuti nadoknade. Luka Jović je bio najspretniji nakon kornera i uigrane kombinacije Srbije za vodstvo.

Nastavak donosi nešto ofanzivniju igru Švedske koja je krenula po poravnanje, ali do njega nije došla tako da Srbija bilježi drugu pobjedu.

Na prvom mjestu grupe 4 je Norveška (remi protiv Slovenije bez golova) sa sedam bodova, dok je na drugom mjestu Srbija sa šest. Slijede Švedska sa tri i Slovenija sa jednim bodom.

U najelitnijem rangu Lige nacija odigrane su dvije utakmice u kojima nismo vidjeli iznenađenja.

Portugal je na svom terenu golovima Joaa Cancela i Goncala Guedesa slavio rezultatom 2:0 protiv Češke, dok je Španija zahvaljujući golu Pabla Sarabije savladala Švicarsku u gostima minimalnim rezultatom 1:0.

Kosovo nastavlja s odličnim igrama. Vedat Muriqi bio je dvostruki strijelac u pobjedi nad Sjevernom Irskom rezultatom 3:2 čime je ova selekcija nastavila pritisak za vodećom Grčkom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime