Naslovnica Sport Nogomet Benfica izbacila Juventus iz Lige prvaka. PSG nezaustavljiv

Benfica izbacila Juventus iz Lige prvaka. PSG nezaustavljiv

Poznati svi učesnici osmine finala Lige prvaka

Nogometaši Benfice pobijedili su Juventus i izbacili Staru damu iz Lige prvaka, a oni su večeras u meču 5. kola grupne faze slavili rezultatom 4:3 i tako osigurali prolazak u nokaut fazu.

Tim iz Portugala je sjajno otvorio meč i već u 17. minuti golom Silve došao u vodstvo, no samo četiri minute nakon toga Kean pogađa za 1:1.

Ipak, domaći nogometaši su uz podršku prepunog stadiona zaigrali još bolje, a do poluvremena su preko Joao Marija i Rafe Silve postigli dva pogotka i na pauzu otišli s vodstvom od 3:1.

Rafa Silva u 50. minuti pogađa za 4:1 i tada se činilo da je pitanje pobjednika riješeno, no Juventus se senzacionalno vratio u meč s dva brza pogotka preko Milika i McKenniea, no više od toga u finišu susreta nisu uspjeli i na kraju su doživjeli poraz.

U ovoj grupi odigran je još meč između PSG-a i Maccabija, a tamo je tim iz Pariza slavio rezultatom 7:2. Na listu strijelaca dospjeli su sa dva pogotka Messi i Mbappe, Neymar  jedan, Goldberg je postigao autogol a konačnih 7:2 postavio je Soler. Za goste iz Izraela oba puta pogodio je Seck.

Leizpig je na svom stadionu bio bolji od Reala rezultatom 3:2. Guardiol i Nkunku u 13. i 18. minuti pogađaju za vodstvo Leipziga od 2:0, Vinicius Junior je u 44. smanjio na 2:1, no pitanje pobjednika je riješio Werner golom u 81. minuti golom za 3:1. Konačnih 3:2 postavio je Rodrygo golom u 94. minuti.

U ovoj grupi odigran je još i susret između Celtica i Šahtara, a tamo nije bilo pobjednika i konačan rezultat je glasio 1:1.

Susret između Borussije Dortmund i Manchester Cityja je završen bez pobjednika, a konačan rezultat na kraju je glasio 0:0.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime