Naslovnica Sport Nogomet Njemačka napunila mrežu Italije, Mađarska ponizila i razbila Englesku

Njemačka napunila mrežu Italije, Mađarska ponizila i razbila Englesku

Njemačka napunila mrežu Italije, Mađarska ponizila i razbila Englesku
Njemačka napunila mrežu Italije, Mađarska ponizila i razbila Englesku

Nogometaši Njemačke “do kraja” su napunili mrežu Italije u derbiju 4. kola UEFA-ine Lige nacija, a konačan rezultat susreta na Borussia-Parku u M’gladbachu bio je 5:2. U drugom najzanimljivijem meču večeri Mađarska je kao gost demolirala Englesku rezultatom 4:0.

Njemačka je sjajno otvorila meč i već u 10. minuti preko Kimmicha došla u vodstvo od 1:0, da bi u finišu prvog poluvremenu preko Gundogana s bijele tačke postigli i drugi gol.

Muller u 51. minuti pogađa za 3:0 i već tada je riješio pitanje pobjednika, da bi četvrti i peti gol za Nijemce postigao Werner u samo dvije minute, tačnije u 68. i 69. minuti. Težak poraz Italije ublažio je Gnonto golom u 78. minuti te Bastoni golom u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

U drugom meču ove grupe viđena je prava senzacija i to na stadionu Molineux u Wolverhamptonu gdje je Mađarska pomalo i nevjerovatnim rezultatom od 4:0 pobijedila Englesku.

Golove za goste postigli su Sallai u 16. minuti, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena, te Sallai još jednom u 70. minuti, Nagy u 80. i na kraju Gazdag za konačnih 4:0.

U ostalim mečevima Nizozemska je slavila protiv Velsa sa 3:2, dok je Belgija kao gost bila bolja od Poljske sa 1:0.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime