Naslovnica Sport Nogomet Bivša zvijezda PSG-a žestoko prozvala Halilhodžića: Ostao je zarobljen u devedesetim

Bivša zvijezda PSG-a žestoko prozvala Halilhodžića: Ostao je zarobljen u devedesetim

Bivša zvijezda PSG-a žestoko prozvala Halilhodžića: Ostao je zarobljen u devedesetim
Bivša zvijezda PSG-a žestoko prozvala Halilhodžića: Ostao je zarobljen u devedesetim

Iako je Maroko osigurao plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, bivši francuski reprezentativac Jérôme Rothen i dalje je skeptičan prema metodama Vahida Halilhodžića, kojeg je dobro upoznao u periodu dok su skupa bili u PSG-u.

Kako je istakla nekadašnja zvijezda Monaca i PSG-a, Halilhodžić je nogometni fanatik, ali njegove metode rada su iscrpljujuće.

“Simpatičan je. Pravi je nogometni fanatik. Ali na poslu, na dnevnoj bazi, na utakmicama i na treninzima, to je više nego iscrpljujuće. Želi se pobrinuti za sve”, rekao je Rothen.

Temperament Halilhodžića, čest uzrok sukoba

Vaha je često zbog svog temperamenta dolazio u sukobe sa čelnicma klubova i reprezentacija u kojima je radio, pa i sa nogometašima, a iako je izborio odlazak na Mundijal u Maroku mu i dalje zamjeraju što se odrekao ponajboljih igrača Hakima Ziyecha (Chelsea) i Noussaira Mazraouija (Ajax Amsterdam).

“On ne vjeruje svojim pomoćnicima. Uz sve tehnologiju koju danas imamo, ne možete ne vjerovati ljudima u svom stručnom štabu. Ne možete upravljati svime. Treba biti i dobar psiholog s igračima. To je sve što Vahid nije. Ostao je zarobljen u devedesetim godinama, a danas to više ne prolazi. Usudio se prekrižiti jednog od svojih najboljih igrača Ziyecha zbog nespojivosti temperamenta. I onda ne uvažava ni svoje pomoćnike. To je realnost. Njegovi pomoćnici su tu da postavljaju čunjeve… Kad te zadesi ovakav karakter, postaneš umoran”, rekao je Rothen u svojoj emisiji “Rothen s’ignite” na RMC.

Podsjetimo, Halilhodžić je postao prvi trener u historiji koji je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo sa četiri različite reprezentacije. Ranije je to uradio s Obalom Slonovače, Alžirom i Japanom te sada Marokom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime