Naslovnica Sport Nogomet Ronaldo ponuđen Barceloni

Ronaldo ponuđen Barceloni

Ronaldo ponuđen Barceloni
Ronaldo ponuđen Barceloni

Roma, Bayern, Napoli i Chelsea dosad su se spominjali kao klubovi koji bi mogli angažovati nezadovoljnog Cristiana Ronalda, a u međuvremenu madridski AS je plasirao “bombu” o mogućem prelasku Portugalca u Barcelonu.

Naime, sinoć su se navodno na večeri našli Barcelonin predsjednik Joan Laporta i Ronaldov menadžer Jorge Mendes, a više puta tokom razgovora pomenuto je Cristianovo ime.

Španski list piše da je Barcelona željela Ronalda još prošlog ljeta kada je za 15 miliona eura prešao iz Juventusa u United, ali tada Katalonci nisu mogli ispratiti njegov zahtjev za ogromnom platom.

Situacija se sada popravila budući da je kasa dopunjena prodajom dijela prava na korištenje brenda i prenose utakmica pa bi klub mogao ispuniti Ronaldova očekivanja oko zarade.

Ostaje samo pitanje da li je Portugalac spreman da zbog igranja Lige prvaka zabije nož u leđa navijača Real Madrida koje je uveseljavao devet godina i koji ga smatraju ikonom kluba.Prošle sezone je postigao 18 golova u 30 utakmica Premiershipa i 6 golova u 7 utakmica Lige prvaka i gotovo sigurno može odigrati makar još jedan takmičarski ciklus na visokom nivou.

Laporta i Mendes su, kako uvjerava AS, upravo o tome razgovarali, ali i o drugim igračima koje zastupa poznati menadžer, a koji su potencijalne mete Barcelone.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime