Naslovnica Sport Nogomet City opet bez pobjede nad Crystal Palaceom

City opet bez pobjede nad Crystal Palaceom

City opet bez pobjede nad Crystal Palaceom
City opet bez pobjede nad Crystal Palaceom

Nogometaši Manchester Cityja neprijatno su iznenadili svoje navijače upisavši samo remi na gostovanju Crystal Palaceu. Završeno je bez pogodaka tako da Liverpool ima veliku šansu u borbi za titulu.

Manchester City godinama ima velike probleme s Crystal Palaceom. Očigledno da londonski Orlovi imaju recept za City tako da Građani lakše dobijaju neke snažnije rivale na papiru u odnosu na Palace.

Od samog starta utakmice City je bio mnogo ofanzivniji i opasniji rival, ali je svoju noć imao golman Vicente Guaita.

Najbolju šansu u prvom dijelu imao je Joao Cancelo. Portugalac je raspalio projektil s dvadesetak metara, ali je pogodio stativu. Prethodno je do gola mogao i Kevin De Bruyne, ali je njegov udarac odbranio Guaita.

Nastavak donosi još veću inicijativu ekipe koju predvodi Pep Guardiola. Redale su se velike šanse kao na traci.

U 57. minuti De Bruyne prolazi po lijevoj strani i matira Guaitu, ali ovoga puta ispriječila se stativa. U nastavku akcije golman Palacea brani silovit udarac Riyada Mahreza kojeg su mnogi vidjeli u golu.

Do gola je mogao i Bernardo Silva u 71. minuti. Odlično je po desnoj strani prošao Jack Grealish i uputio je rezantan centaršut u peterac, ali je malo nedostajalo da Silva to na adekvatan način skrene u mrežu.

Utakmica je završena bez golova tako da City sada ima četiri boda više od Liverpoola na vrhu tabele. Međutim, Redsi imaju utakmicu manje i priliku da dođu na samo minus od jednog boda zaostatka. Veliki preokret kada se uzme u obzir da je City imao donedavno i dvocifrenu prednost na vrhu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime