Naslovnica Sport Nogomet Džeko otkrio zbog čega žali nakon Liverpoola: Sramotno je što smo primili...

Džeko otkrio zbog čega žali nakon Liverpoola: Sramotno je što smo primili takav gol

Džeko
Džeko

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko prokomentarisao je poraz Intera od Liverpoola rezultatom 2:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, koja je odigrana sinoć.

Džeko je predvodio svoj Inter u prvoj utakmici protiv favorizovanih Redsa, ali nije imao sreće da njegov tim ostvari bolji rezultat uprkos vrlo dobroj i stabilnoj igri tokom većeg dijela susreta na Meazzi sinoć.”Ono što nam je nedostajalo jeste da izbjegnemo poraz. Igrali smo dobro dok nismo primili gol. Kreirali smo mnogo toga u igri i nismo dozvoljavali Liverpoolu da igra. Natjerali smo ih da pokušavaju dugim loptama i nismo im dozvolili gotovo ništa do golova”, rekao je razočarani Džeko.

Reprezentativac BiH je kritikovao način na koji je njegov tim primio gol. Smatra da Inter ne bi smio primiti pogodak nakon kornera.

“Sramotno je da smo primili takav gol iz kornera, jer smo inače dobri kada ih branimo. To se ne smije dogoditi protiv najboljih ekipa jer će vas kazniti ukoliko ne postignete gol”, dodao je bh. reprezentativac.

Džeko nije nezadovoljan nastupom i pristupom svojih saigrača. Ističe da su ponosni napustili milanski stadion.”Dali smo sve od sebe. Svako od nas je dao maksimum, ali to nije bilo dovoljno. Izašli smo sa stadiona uzdignute glave, znajući da smo dali sve od sebe. Sigurno je da nismo ostvarili pozitivan rezultat, ali moramo vjerovati do kraja. Sada se fokusiramo na ligu, a nakon toga ćemo vidjeti šta dalje”, zaključio je Džeko u intervjuu za Prime Video.

Pred Interom je duel protiv Sassuola za vikend u okviru Serije A gdje je ekipa pala na drugo mjesto, ali i s utakmicom manje u odnosu na lidera Milana.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime