Naslovnica Sport Nogomet FIFA danas izbacuje Ekvador sa SP-a, tri selekcije se nadaju da će...

FIFA danas izbacuje Ekvador sa SP-a, tri selekcije se nadaju da će “upasti” u grupu

FIFA danas izbacuje Ekvador sa SP-a, tri selekcije se nadaju da će
FIFA danas izbacuje Ekvador sa SP-a, tri selekcije se nadaju da će "upasti" u grupu

Prema navodima brojnih uglednih svjetskih medija, FIFA će danas zvanično izbaciti reprezentaciju Ekvadora sa Svjetskog prvenstva zbog toga što su u tamošnjem nogometnom savezu prekršili pravila.

Već nekoliko mjeseci traje veliki skandal u ekvadorskom nogometu, a tiče se registracije igrača koji je nastupao u kvalifikacijama, a nije imao pravo.Čileanci su podnijeli tužbu protiv Ekvadora za igrača Byrona Castilla. Dostavili su FIFA-i dokaze da su dokumenti za Castilla krivotvoreni i da je on zapravo Kolumbijac, a ne Ekvadorac.

Također, netačne su informacije i o njegovom rođenju. FIFA-i su dostavljeni dokazi da je on rođen u Tumacu u Kolumbiji 1995. godine, a ne u ekvadorskom gradu General Villamil Playas 1998. godine kako stoji u dokumentima.

Kako navodi Mundo Deportivo, FIFA će danas donijeti odluku i najvjerovatnije izbaciti Ekvador sa Svjetskog prvenstva u Kataru koje se igra krajem ove godine.

Ekvador je završio na četvrtom mjestu južnoameričkih kvalifikacija i tako izborio plasman na Svjetsko prvenstvo.

Umjesto Ekvadora, tri selekcije se nadaju da će igrati na Mundijalu. To je Čile, koji je pokrenuo proces protiv Castilla, zatim Kolumbija, koja je završila na prvom mjestu ispod granice koja je kroz kvalifikacije vodila na Mundijal te Italija koja ima najbolji FIFA ranking, a da se nije plasirala na Svjetsko prvenstvo.

Podsjetimo, Ekvador je voljom žrijeba završio u grupi A zajedno s domaćinom Katarom, Senegalom i Nizozemskom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime