Naslovnica Sport Nogomet Golden State Warriorsi 7. put postali prvaci NBA lige

Golden State Warriorsi 7. put postali prvaci NBA lige

Golden State Warriorsi 7. put postali prvaci NBA lige
Golden State Warriorsi 7. put postali prvaci NBA lige

Košarkaši Golden State Warriorsa sedmi put u klupskoj historiji postali su šampioni NBA lige i to nakon što su u šestom meču velikog finala pobijedili Boston u gostima rezultatom 103:90, što im je s ukupnim rezultatom 4-2 donijelo naslov prvaka.

Boston na krilima gotovo 20.000 domaćih navijača sjajno otvara meč i već na samom početku dolazi do dvocifrene prednosti od 14:2, no euforiju koja je nastala u dvorani veoma brzo su utišali gostujući košarkaši koji su do kraja prve dionice “naštimali nišanske sprave”, došli do poravnanja i pred sam istek prve četvrtine došli u vodstvo.

Preokret Golden State Warriors-a

Tu se košarkaši Golden Statea nisu zaustavili pa su već na samom početku druge četvrtine imali veliko vodstvo od 15 poena (37:22), što im je omogućilo da utakmicu vode u ritmu koji njima odgovara i s istom prednošću otišli su na poluvrijeme. Rezultat je glasio 54:39.

Tek u finišu treće dionice Boston uspjeva smanjiti vodstvo Golden Statea na deset poena, a najviše što su uspjeli do kraja meča bilo je doći do zaostatka od osam poena (86:78), nakon čega je nezaustavljivi Curry opet uzeo stvari u svoje ruke i riješio meč te donio svom klubu sedmu titulu prvaka.

Franšiza iz Kalifornije je prvu titulu prvaka osvojila 1947. godine, a još su prvaci bili 1956., 1975., 2015., 2017. i 2018. godine.

Do pobjede ih je nosio sjajni Curry koji je ubacio 34 poena te uz to imao sedam skokova i sedam asistencija, a na kraju je Curry prvi put u karijeri proglašen za MVP-a finala. U poraženom timu su se istakli Brown koji je ubacio 34 poena te Horford koji je ubacio 19.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime