Naslovnica Sport Nogomet Guardiola: Teško nam je i ne mogu to poreći

Guardiola: Teško nam je i ne mogu to poreći

Guardiola: Teško nam je i ne mogu to poreći
Guardiola: Teško nam je i ne mogu to poreći

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola bio je vidno razočaran nakon utakmice protiv Real Madrida i ispadanja iz Lige prvaka, a on je rekao da ovaj poraz mnogo boli njega i njegove igrače i da tu činjenicu ne može poreći.

Građani su imali sve u svojim rukama u 90. minuti susreta, kada su imali vodstvo od 1:0 i ukupno vodstvo od 5:3, no Rodrygo je s dva pogotka vratio Real u život za samo dvije minute, doveo dvomeč u produžetke i osigurao šansu Kraljevskom klubu da se plasira u finale.

Odlučujući gol postigao je Karim Benzema s bijele tačke u prvom produžetku, nakon čega je Real odbranio prednost i zakazao finale protiv Liverpoola.

Guardiola je bio vidno razočaran nakon utakmice.

“Stvar je u tome da dalje ide onaj tim koji je na kraju postigao više pogodaka. U ovom slučaju, oni su zabili više i idu u finale. U karijeri sam i prije imao teške poraze u Ligi prvaka, kao što je onaj s Barcelonom od Chelseaja. Teško nam je, nema sumnje, ne mogu to poreći…”, rekao je Guardiola nakon meča i nastavio:”Ovaj poraz peče. Bili smo tako blizu… Nismo igrali dobro u prvom poluvremenu, ali to je normalno u ovakvom takmičenju.”

Dalje je rekao kako je Real još jednom pokazao šta znači mentalitet velikog kluba.

Manchester City do kraja sezone očekuje velika borba s Liverpoolom za naslov prvaka u Engleskoj, a oni četiri kola prije kraja imaju sve u svojim rukama i ukoliko ostvare sve pobjede, onda će odbraniti titulu prvaka.Naredni meč igraju na svom Etihad stadionu protiv Newcastlea.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime