Naslovnica Sport Nogomet Haaland: Bayern mi je bio drugi izbor

Haaland: Bayern mi je bio drugi izbor

Haaland: Bayern mi je bio drugi izbor
Haaland: Bayern mi je bio drugi izbor

Norveški napadač Erling Haaland otkrio je zanimljive detalje u vezi s transferom u Manchester City i kako je ovaj klub godinu i po dana ranije planirao da ga dovede u svoje redove, te koji su još timovi bili u utrci za njegov potpis.

Haaland je rekao da je aktuelni prvak Engleske u nogometu godinu i po dana vrebao njegov potpis i nadao se šansi da ga dovedu u svoje redove, a sve je počelo tokom dvomeča s Borussijom Dortmund u četvrtfinalu Lige prvaka.

“Nakon te utakmice, mislim da mi je 15 ljudi prišlo i reklo kako bi trebao doći kod njih. Stones, Ruben Dias, Gundogan, Foden, De Bruyne… Nikada nisam donosio odluku o sljedećem klubu zbog trenera koji ga vodi, ali je svakako bio veliki plus to što je Pep Guardiola bio u Cityju. On je najbolji trener na svijetu, a City je najbolji sportski projekat u ovom trenutku i mjesto gdje ću moći da budem najbolji”, rekao je Haaland.

Nakon toga, rekao je i koji su još klubovi bili u opticaju za njegov potpis.

“Smatram da je na našoj listi Manchester City bio najbolji tim. Bayern je bio na drugom mjestu, a na trećem Real. Slijedi PSG, a naravno, na listi je još nekoliko engleskih timova kao što su Liverpool i Chelsea. Tu je i Barcelona, svi su oni otprilike u istom redu”, rekao je Halland.

Na kraju, može se reći da je Norvežanin donio pravu odluku i na prvih 10 mečeva u svim takmičenjima uspio je postići 14 pogodaka.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime